PRIMARIA COMUNEI PIETROASA

Judetul Timis

PROIECTE INVESTITIONALE

    Oportunitati

    Avand in vedere conditiile naturale ale comunei propunem pe viitor valorificarea superioara a bogatiilor subsolului in special a calcarului folosit pentru intretinerea infrastructurii si pentru obtinerea varului.
    Tinand seama de numeroasele bogatii pe care le ofera vegetatia forestiera propunem valorificarea superioara a lemnului prin producerea de cherestea si mobila, extinderea activitatii de recoltare a plantelor medicinale si a fructelor de padure, tinand cont de rolul pe care il joaca acestea in farmacia naturista.
    Pentru prevenirea eroziunii solului propunem dezvoltarea acelor culturi care au rolul de a proteja solurile mai ales in zonele de panta. Terenurile puternic erodate trebuie plantate cu vegetatie forestiera. Deoarece terenurile agricole nu sunt propice culturii plantelor datorita gradului mic de fertilitate, avand in vedere extinderea mare a pasunilor si fanetelor naturale, propunem acordarea unei atentii deosebite zootehniei si culturii plantelor furajere. Pe pasunile si fanetele naturale sunt necesare: prevenirea si combaterea eroziunii solului, combaterea aciditatii solului, combaterea vegetatiei arborescente invadatoare, insamantarea cu amestecuri adecvate pentru realizarea de compozitii floristice capabile de productii mari. De asemenea se are in vedere imbunatatirea raselor de animale din zona.
    Consideram ca in perspectiva este necesara dezvoltarea agroturismului, pentru valorificarea frumusetilor naturale si a bunurilor obtinute in gospodariile populatiei. In acest sens administratia publica locala a comunei Pietroasa ofera suport logistic ,sprijin,posibile concesionari (terenuri, pasune, cladiri etc.) eventualilor investitori, atat din tara cat si din strainatate, pentru amenajarea bazei materiale a turismului in zona.
    Oportunitatile de investitii sunt multiple: exploatarea si prelucrarea lemnului, exploatarea calacarului si a celorlalte bogatii ale subsolului, exploatarea conditiilor prielnice de crestere a pastravului prin infiintarea unor pastravarii, exploatarea zonei pentru culturile de melci prin infiintarea unui centru de crestera si prelucrarea melcilor, exploatarea carierei de piatra, infiintarea unui centru de colectare a fructelor de padure, colectarea si prelucrarea ciupercilor, crestere albinelor, crearea de locuri de agrement si de petrecere a timpului liber, construirea de cabane pentru vanatoare si pescuit, etc.
    Acestea sunt propunerile noastre, acestea sunt oportunitatile ce le oferim, acestea sunt provocarile pe care vi le propunem, acestia suntem noi, oamenii ce iubim aceste locuri si pe care vrem sa le cunoasteti si voi.
    Va asteptam cu mult drag. 

   
    Dezvoltare

    Apa/Canalizare

    In ceea ce priveste alimentarea cu apa potabila, aceasta se face in general din fantani sau izvoare de suprafata, in satul Poieni existand si posibilitatea alimentarii de la cismea. In spiritul eforturilor de modernizare, in urmatoarea perioada, autoritatea publica locala, prin intermediul Programului de Dezvoltare a Infrastructurii rurale (Ordonanta nr.7/2006), va demara un proiect pentru alimentarea cu apa a satelor Poieni Crivina de Sus si Pietroasa.
Fisiere: