PRIMARIA COMUNEI PIETROASA

Judetul Timis

    La poalele Muntilor Poiana Rusca , pe cursul cristalin al raului Bega se situeaza comuna Pietroasa, formata din patru sate: Pietroasa, Crivina de Sus, Poieni si Farasesti.
    Este cea mai estica comuna a judetului Timis, invecinandu-se cu judetul Hunedoara. Cel mai apropiat oras este Fagetul la 26 km.
    Ca suprafata, Pietroasa este o comuna mare 15.646 ha, ca populatie insa se inscrie in randul comunitatilor mici cu numai 1211 locuitori. Fiind asezata intr-o zona de dealuri inalte, padurea ocupa 12.906 ha.
    Principala sursa de venituri, care asigura traiul locuitorilor, este agricultura , in special cresterea animalelor. La inceputuri activitatile care au dus la dezvoltarea comunitatii au fost, confectionarea pietrelor de moara, fiind principalul furnizor pentru Banat si o parte din Ardeal, apoi a fost exploatarea lemnului, activitate ce s-a diminuat semnificativ odata cu demontarea caii ferate forestiere. In prezent oamenii locului, descifrand complexitatea timpului, se orienteaza spre agroturism, profitand din plin de pitorescul zonei. Orice timisorean sau alt locuitor al urbelor, care calca tinutul comunei, uita de problemele de zi cu zi, intra in relatii cu oamenii locului si intodeauna isi amana plecarea, parasind zona cu legamantul de intoarcere. Peisajul, facilitatile, linistea locului si armonia dintre oameni a determinat ca o parte dintre cei care au vizitat comunitatea sa-si achizitioneze terenuri pentru constructia de case de vacanta sau chiar sa-si cumpere locuinte.
    In ultimii ani, administratia locala cu pricepere ,ambitie si daruire a reusit sa scoata comuna din anonimat, modernizand telefonia, iluminatul public, sa introduca televiziunea prin cablu, procesul de invatamant se desfasoara in condtii mult mai bune, cei care isi petrec vacantele la Poieni Strambu sau Cheia beneficiaza acum de curent electric prin extinderea retelei de energie, s-au construit lacasuri de cult: Biserica Ortodoxa Pietroasa, Biserica Penticostala si Biserica Baptista Farasesti. Totodata se are in vedere obtinerea de fonduri prin Programul National de Dezvoltare Rurala pentru restaurarea bisericilor - monumente istorice: Biserica de lemn "Adormirea Maicii Domnului" 179, Poieni, Biserica de lemn "Cuvioasa Paraschiva" 1676 reparata in anul 1778, Crivina de Sus.
    S-au facut lucrari de decolmatare a albiei raului Bega in portiunile cu riscuri de producere a inundatiilor si nu in ultimul rand s-a inceput rezolvarea celei mai arzatoare probleme locale, modernizarea drumului de intrare in comuna, intre Curtea si Pietroasa. S-au executat lucrari de supralargire a carosabilului pe traseul de drum pe o distanta de 11 km intre Pietroasa si Poieni, s-au obtinut fonduri (Ordonanta Guvernului nr. 7/2006) pentru intocmirea documentatiei tehnice pentru realizarea unei retele de alimentare cu apa a satelor Poieni, Crivina de Sus si Pietroasa  facandu-se astfel un pas important in modernizarea infrastructurii rurale, fiind create astfel conditii mai bune pentru valorificarea potentialului turistic de care dispune comuna noastra. Gospodarii locului organizeaza trimestrial actiuni pentru curatenia si infrumusetarea localitatilor.
    Asadar, pe toti cei care doresc sa ne cunoasca locurile, obiceiurile si omenia ii invitam la un pastrav si la un pahar de tuica.